2015. november 19., csütörtök

Home, sweet home

Az előző kellően depresszív hangulatú bejegyzés után nem bírom, hogy ne írjak egy álmodozósat. Mert azt nem vehetik el, hogy álmodozzunk, tervezgessünk. Egyszer még a másik blogomon ígértem egy lakberendezős cikket. Na ez nem az. Illetve nem egészen. Ugyanis azt szeretném megmutatni, hogy én milyennek képzelem álmaim lakását. Elhelyezkedését tekintve, hogy ez a lakás majd hol lesz, azt még nem tudom. Csak azt, hogy egyszer a nem is olyan távoli jövőben az enyém lesz.
Szóval hajrá, kaptok jó sok képet :)

Kezdjük talán az elején és haladjunk befelé. Szóval milyen típusú házban is szeretnék én élni? Szeretem a régi stílusú tégla építésű házakat, főleg ahol van manzárd rész. De főleg jó nagy ablaka legyen.


Ha tovább haladunk, akkor a bejárati ajtó a következő, majd az előszoba. Előbbi mindenképpen színes, utóbbi pedig pici. 



Egy nappali, ami egybe van nyitva a konyhával. A nappaliban puha kanapé, de olyan, amin a drága vendég aludni is tud, süppedős fotel, könyvespolc, és persze kandalló. A régi házakban van kémény, amit ha lehet használni, akkor egy picike kandalló nekem egy régi vágyam. És persze könyvespolc, meg eldugva egy sarokba egy picike íróasztal. A konyha pedig szintén kicsi, de mindennel felszerelt. Sütő, grill lap, kenyérpirító, főzőlap, mosogatógép, alsó fagyasztós hűtő. A kettőt meg elválaszthatja egy bárpult szerű asztal. Imádom a magas lábtartós székeket, és a magas asztal a főzéshez is kényelmes.




Aztán a fürdőszoba. Káddal természetesen, de lehessen zuhanyozni is. Alaposan kivilágított tükörrel, ami mögött sminkes szekrény van, kis szekrény a takarítószereknek, mosógép, és általában egybe szokott lenni a wc-vel a fürdőszoba. Ami nem baj, de azért valami üvegfallal elválasztanám. Beépített szekrény, amibe eldughatom a dolgaim.


Következő a hálószoba. Amit nem cifráznék túl. Nagy francia ágy és éjjeli szekrény. Az ágy végében meg egy ülőke. 


Végül minden nő álma a hálóból nyíló gardrób. Nem kell óriási, csak szét tudjam szelektálni a ruháim, minden elférjen, és a cipőimnek is legyen helye. Meg a táskáknak, ékszereknek, kendőknek. 



Utólag jutott eszembe, hogy amit mindenképpen szeretnék még, az egy picike erkély, ahova ki lehet ülni olvasni, kávézni, teázni, beszélgetni, vízipipázni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése